Potluck Eatery

2021-07-24 60 浏览
最近恋上Seafood Platter,某日朋友介绍话喺佐敦有间新开数月嘅打卡餐厅,𠮶度唔止环境靓,仲有海鲜拼盘食,所以今日又同老公嚟咗呢间Potluck Eatery撑枱脚。 餐厅一入门口就已经见到靓靓嘅打卡位,而我最钟意嘅就系又大又圆嘅月亮,非常浪漫。呢度有二人或者四人套餐,亦有set dinner可供选择,我哋当然二话不说就拣咗海鲜拼盘二人套餐。点餐之后店员好快就送上餐汤同餐包。是日餐汤系洋葱薯仔汤,味道清新而且充满洋葱嘅甜味。蒜蓉包仍带余温,配合蒜蓉牛油加香草嘅味道,连餐包都咁好食。套餐仲包括咗烟三文鱼意大利黑醋沙律,烟三文鱼堆砌成玫瑰花嘅形状,卖相吸引。然后就到手摇秘制酱汁海鲜拼盘出场,酱汁充满蕃茄嘅香味,亦带少少辣,酱汁已经均匀地包围着每一件海鲜,然后再用一只小锅奉上。而且份量相当丰富,除咗有主角波士顿龙虾之外,仲有大虾4只、鲜鲍鱼2只、纽西兰青口2只,同数唔完嘅炭烧八爪鱼同大蚬。食材全部新鲜,而且肉厚肥美。最后仲有甜品,Blueberry Cheesecake份量适中,充满浓郁芝士味道。餐饮拣咗热美式咖啡同冻柠茶,个人觉得呢个美式咖啡又大杯又抵饮,爱好黑咖啡嘅朋友就一定要
点餐之后店员好快就送上餐汤同餐包。
是日餐汤系洋葱薯仔汤,味道清新而且充满洋葱嘅甜味。
洋葱薯仔汤
蒜蓉包仍带余温,配合蒜蓉牛油加香草嘅味道,连餐包都咁好食。
蒜蓉包
烟三文鱼意大利黑醋沙律
手摇秘制酱汁海鲜拼盘
最后仲有甜品Blueberry Cheesecake份量适中,充满浓郁芝士味道。
蓝莓芝士饼
餐饮拣咗热美式咖啡同冻柠茶,个人觉得呢个美式咖啡又大杯又抵饮,爱好黑咖啡嘅朋友就一定要试。