2019-09-27 2867 浏览
怀旧码头⛵️看海景「生日饭」 三家村水产今日系 #肥仔生日大快乐🎂 身体健康!长揾长有!心想事成❤️小公主🏊🏼‍♀️后,便去鲤鱼门,数数手指已经有10年没有过来,目的是试下最近 #爆红 OMAKASE🍱🍶 的小店,门外装潢十分怀旧,正正在码头旁,门口更有🦀,门口可(偷鸡)泊车或到附近🅿️店内是日式装修,非常企理,#我们这一家 正坐在窗房,对著鲤鱼门海景,中日fusion,怀旧渡轮⛴️😍😍店员个个都十分有礼,带我地到海鲜🦞鱼缸有日本直送/生猛海鲜🦐🐡🐟 我地拣咗小公主最爱 #青鲷鱼刺身 、#三文鱼🍣、#金枪鱼、#帆立贝、#半板海胆,味道都👌🏼#北海道真蚝刺身配柚子酱 食之前,店员话真蚝配 #柚子酱 单食不用Dip其他sauce,唔会太酸,入口好清新,几特别😍#鹅肝牛油果卷🥑 🍣 就咁食都够哂味👍🏽👍🏽#烧牛舌+ #鸡胸软骨🍢烧牛舌够腍滑、juicy ,就咁食都够哂味,浓味人最爱。反而后者就normal la..#烧菠萝🍍 切得够厚,甜甜酸酸,唔会死甜👍🏽#天妇罗拼盘🍠🍤🎃 南瓜、番薯、栗米仔、秋葵、3只🦐 略嫌多粉咗少少#蟹肉蟹籽沙律🥗 呢个就略微逊,好快出哂水Overall 喜欢吃海鲜🦞🦑🐡或
怀旧码头⛵️看海景「生日饭」 三家村水产

#北海道真蚝刺身配柚子酱

#鹅肝牛油果卷🥑 🍣 就咁食都够哂味👍🏽👍🏽

#烧牛舌+ #鸡胸软骨🍢

#烧菠萝🍍 切得够厚,甜甜酸酸,唔会死甜👍🏽

#天妇罗拼盘🍠🍤🎃
南瓜、番薯、栗米仔、秋葵、3只🦐 略嫌多粉咗少少

#蟹肉蟹籽沙律🥗 呢个就略微逊,好快出哂水

Overall 喜欢吃海鲜🦞🦑🐡或刺身既朋友仔好推荐大家来试下,价钱都相宜!望著海景,店员既贴心服务(在门口走既时候,店员更ChitChat1阵,好有人情味)❤️

三家村水产 (油塘)
地址:油塘鲤鱼门崇信街三家村渡轮码头东翼

#肥dodo食记 #TR90达人 #怎吃也不用
#鲤鱼门海鲜 #生日好去处 #假日亲子游 #假日亲子好走处 #吃喝玩乐在香港 #香港亲子游