2019-10-08 555 浏览
难得平日嚟到深水埗,就专登揾咗一间评价唔错嘅拉面店试下。平日当然就系冇乜人,好快就坐低咗。 里面嘅装修都ok,睇得出有摆心思落去。咁当然我唔系呢式装修而系食拉面啦。我就嗌咗海老拉面,要咗普通面同椰菜,叉烧拣咗火炙。佢跟餐有个小食同饮品,我就拣咗炸鸡同coke zero。 拉面卖相唔错,佢中间圆形就系一旧肉碎波。汤就略为咸咗少少,饮唔到啲咩猪骨味。樱花虾亦都冇乜 虾味,所以汤就麻麻地喇。面质都ok,唔会太淋唔会太硬,都叫弹牙嘅。叉烧就完全食唔到火炙嘅味道。炸鸡都叫炸得ok啦,都系有肉汁嘅,但系有少少碎骨,同日本食嘅炸鸡唔同。总括嚟讲系一间相对普通嘅拉面,值唔值80蚊就见人见智喇。