2021-06-07 1240 浏览
今日去左响观塘海滨做完瑜珈🧘🏻‍♀️,做完劲肚饿,所以响附近见倒有餐厅就冲左入去喇!入面系英伦风嘅,好chill好慢活嘅感觉。不得不提侧边系落地玻璃可以望到海滨,坐窗边冷气好够凉!夏天冷气真系好重要做完运动咁热梗系要嗌番杯冻饮啦!Amber Latte $58嗌嘅时候其实都唔知系咩嚟㗎,纯粹系想叫杯咖啡饮下,不过黎到真系好惊喜!咖啡味超级浓,底部有一啲伯爵茶啫喱,饮嘅时候有种好透心凉嘅感觉,加上佢加咗橙皮响面,饮饮下饮倒橙皮又带点小清新。咖啡入面有橙皮我都系第一次试,估唔到又几夹,值得encore! Ice Cube Coffee $58Ice Cube Coffee 顾名思义就系咖啡冰,我一开似以为系whiskey on rock d fd, 估唔到上到枱面竟然系两粒咖啡加奶!随着咖啡冰嘅溶化,杯野嘅味道就越嚟越浓,一杯咖啡但感受倒唔同层次嘅味道。Classic Breakfast $128Classic Breakfast 劲足料,个croissant劲大个!菇,蛋同烟肉都冇咩特别,同平时食开𠮶啲都一样。反而我最钟意嘅系佢条肠仔,一切落去爆汁嫁!真系弹倒件衫!超级juicyBasqu

入面系英伦风嘅,好chill好慢活嘅感觉。

Amber  Latte

做完运动咁热梗系要嗌番杯冻饮啦!

Amber Latte $58

Ice  Cube  Coffee

Ice Cube Coffee $58

Classic  Breakfast

Classic Breakfast $128

菇,蛋同烟肉都冇咩特别,同平时食开𠮶啲都一样。

Basque  Burnt  Cheesecake

Basque Burnt Cheesecake $58

依期好兴嘅巴斯克阿!除左蛋糕之外,仲配左一球雪糕同啲脆脆,令原本好闷嘅芝士蛋糕多左断重口感。

咖啡同食物都好有心思,睇得出店家好用心咁配答每一款食物同饮品,而且价格合理,会再黎🥰
2021-06-07
用餐时段