2022-05-03 1040 浏览
喺海港城行街唔觉意行耐咗,决定今晚唔煮饭改买外卖🥡朋友推介我拣呢间,话呢间啲海南鸡唔错,可以用消费券付款!🤭 同埋可以用海港城coupon㗎~餐厅主打星马菜,餐厅环境非常唔错,有海景🌊 佢哋海南鸡、肉骨茶同喇沙都几出名,不过买外卖我就尽量拣无汤汁嘅,费事拎得太重😂  等候时间大约15分钟⏰ ❤️ 招牌海南鸡配鸡油饭及鸡汤 $200 (半只)叫海南鸡会配油饭及鸡汤。海南鸡除咗鸡翼外,都系去咗骨,几贴心,食落啖啖肉👏🏻 肉质嫩滑,鸡皮爽弹呈嫩黄色。可以蘸取三色酱:姜蓉,黑豉油,辣酱,食出不同风味。油饭带点香茅味道,粒粒分明,唔会过份油腻👌🏻 鸡汤无落味精,饮多都唔觉口干~❤️ 炒贵刁 $100佢哋嘅炒贵刁系油面同河粉两沟,等同掺掺嘅概念,可以食到两种口感。材料丰富,有豆干、芽菜、虾、腊肠、鱼饼同韭菜,味道咸中带甜,加入马拉盏及参巴酱食起嚟有微微辣度🌶❤️ 沙嗲拼盘 $170 (12串)有齐三款肉:牛肉沙嗲、猪肉沙嗲及鸡肉沙嗲。调味相当浓重同入味,原来系经过12小时腌制😯 尤其系牛肉沙嗲香茅味好出👀 啲肉厚身大嚿,表面焦脆,口感软腍唔会干噌噌,配上花生味浓郁嘅沙嗲酱汁好惹味~ 个人觉得鸡肉沙嗲最好
喺海港城行街唔觉意行耐咗,决定今晚唔煮饭改买外卖🥡

等候时间大约15分钟⏰

❤️ 招牌海南鸡配鸡油饭及鸡汤 $200 (半只)
可以蘸取三色酱:姜蓉,黑豉油,辣酱,食出不同风味。

❤️ 炒贵刁 $100

❤️ 沙嗲拼盘 $170 (12串)
有齐三款肉:牛肉沙嗲、猪肉沙嗲及鸡肉沙嗲。调味相当浓重同入味,原来系经过12小时腌制😯 尤其系牛肉沙嗲香茅味好出👀 啲肉厚身大嚿,表面焦脆,口感软腍唔会干噌噌,配上花生味浓郁嘅沙嗲酱汁好惹味~ 个人觉得鸡肉沙嗲最好食😛

餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
外卖质素唔错,分量都唔细,以为可以一餐食哂,结果都系食唔哂🙊
等候时间
15 分钟 (外卖自取)