2024-08-19 373 浏览
真係好好彩我去到嗰陣仲有位,今晚係全場爆門。一去到嘅時候師傅已經好努力咁樣準備緊陣間嘅食材。今日天氣冇話特別好,雖然有海景,但冇日落,下次一定要喺好天嘅時候再嚟多次。我哋揀咗一個餐,主打有龍蝦又有牛嘅,仲再加埋其他高級食材,睇完個餐牌都已經肚餓成餐飯我覺得有幾樣嘢係我特別特別鍾意食,首先係個刺身,新鮮得來,佢加咗一啲白松露去點綴,吊起咗魚肉嘅鮮味。兩個壽司都係各有精彩,因為輕輕燒過一下,所以佢嘅油脂出晒嚟,食完之後你真係會再食多幾舊。扇貝係刺身級別嘅,所以食落零舍嫩滑。去龍蝦膏炒埋一齊嘅龍蝦肉就自然係重中之重,龍蝦肉食落爽口彈牙,上面也滿晒龍蝦膏嘅醬汁,好惹味。我同朋友一個人揀咗燒牛一個人揀咗厚切牛,廚師幫我哋Max咗埋一齊,所以我哋兩樣嘢都試得到綠色牛入邊就多咗啲蔥香,揀咗五成熟。厚切牛睇個厚度會好咬唔郁,但係一啲都唔會。牛肉好細膩無筋

扇貝係刺身級別嘅,所以食落零舍嫩滑。