CHEF STAGE de Eddy Chu

2016-06-01 3310 浏览
朋友介绍之下 同男朋友去左呢间西餐厅到食饭呢到最特别既地方就系可以高处睇到「海景」入夜后景色更加浪漫!餐牌第一页就系6-course tasting set dinner menu (HKD498)如果唔钟意烦既朋友 我都好推荐叫呢个dinner set 只系main course要自己简 其他都set好冷食日本矶煮鲍鱼配冻鲜虾 Braised Japanese Abalone and Cold Prawn第一道菜已经好有惊喜 鲍鱼比想像中大只 而且好厚肉 真系啖啖肉架!鲜虾亦都好鲜甜黑松露蘑菇汤 Mushroom and Black Truffle Soup呢个汤比一般既汤稀身但黑松露既味道仍然香浓再加上餐厅将蘑菇切碎 令个汤好有口感蟹肉蘑菇日本年糕 Sauteed Rice Cake in Crab Meat & Mushroom Cream Sauce 呢间餐厅既fusion菜都几出色同有创意日本年糕好有咬口 再配上蟹肉蘑菇忌廉汁 味道好夹!烧牛脷配日本蜜糖芥辣 Grilled OX-Tongue, Wasabi and Honey Sauce最钟意道系呢道菜!烧牛脷相当惹味 而
朋友介绍之下 同男朋友去左呢间西餐厅到食饭
呢到最特别既地方就系可以高处睇到「海景」
入夜后景色更加浪漫!
如果唔钟意烦既朋友 我都好推荐叫呢个dinner set
只系main course要自己简 其他都set好
冷食日本矶煮鲍鱼配冻鲜虾
第一道菜已经好有惊喜
鲍鱼比想像中大只 而且好厚肉 真系啖啖肉架!
鲜虾亦都好鲜甜

黑松露蘑菇汤
呢个汤比一般既汤稀身
但黑松露既味道仍然香浓
再加上餐厅将蘑菇切碎 令个汤好有口感

蟹肉蘑菇日本年糕
呢间餐厅既fusion菜都几出色同有创意
日本年糕好有咬口 再配上蟹肉蘑菇忌廉汁 味道好夹!

烧牛脷配日本蜜糖芥辣
最钟意道系呢道菜!
烧牛脷相当惹味 而且外脆内嫩
再配上Wasabi同蜜糖汁真系好好味!

香烧澳洲羊鞍 Roasted Australia Rack of Lamb
香烧澳洲羊鞍
香烧澳洲羊鞍
羊鞍我叫左「五成熟」
羊鞍既香味好浓郁 肉汁亦都相当丰富
唔点配上既汁已经好浓味!
蓝莓芝士蛋糕 Blueberry Cheese Cake
蓝莓芝士蛋糕