2023-05-27
都嚟食過幾次,但感覺餐廳班底同以前食唔同咗 味道冇印象中咁出色,而且價錢仲要貴咗添🫣 .📍一半一半薄餅($198) 𝗛𝗮𝗹𝗳 & 𝗛𝗮𝗹𝗳 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮足足12吋🍕,大到足夠4個人分 嗌咗半半口味,分別係𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲 𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮同海鮮🦑 餅底唔會太硬,食落去都唔會好鹹 我哋比較鍾意𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲嗰款,有火腿、莎樂美腸、煙肉、蘑菇🍄、菠蘿🍍等配料,味道惹味啲👅 海鮮嗰邊味道溫和啲,但海鮮剩係得魷魚🦑,唔夠豐富 另外俾咗個煙燻燒烤醬,想再濃味啲可以點嚟食 .📍意大利薯糰($218) 𝗚𝗻𝗼𝗰𝗰𝗵𝗶 𝗔𝗹𝗹𝗮 𝗡𝗼𝗿𝗰𝗶𝗻𝗮 薯糰口感比想像中腍咗啲🤏🏻,唔夠煙韌 白汁好𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆,黑松露味濃郁🖤,不過芝士味唔夠香🧀 另外仲食到有意大利火腿🐽,如果可以做鹹香啲會更出色 雖然份量唔係好多,但呢個好易膩,建議同朋友分享會好啲🫶🏻 .📍螃蟹和大蝦意粉($218) 𝗖𝗿𝗮𝗯 & 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗙𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗮 用上珍珠意粉,口感一粒粒又帶點咬口係幾有趣‼️ 意粉加咗啲車厘茄同蟹肉🦀橙紅色嘅賣相都幾吸引🤩口感濕潤,食到海鮮嘅鮮味👏🏻不過大蝦得一隻真係少咗啲😂,價錢都幾進取 .整體味道唔差,但今次食明顯同
都嚟食過幾次,但感覺餐廳班底同以前食唔同咗
味道冇印象中咁出色,而且價錢仲要貴咗添🫣
📍一半一半薄餅($198)
𝗛𝗮𝗹𝗳 & 𝗛𝗮𝗹𝗳 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮
足足12吋🍕,大到足夠4個人分
嗌咗半半口味,分別係𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲 𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮同海鮮🦑
餅底唔會太硬,食落去都唔會好鹹
海鮮嗰邊味道溫和啲,但海鮮剩係得魷魚🦑,唔夠豐富
另外俾咗個煙燻燒烤醬,想再濃味啲可以點嚟食
📍意大利薯糰($218)
𝗚𝗻𝗼𝗰𝗰𝗵𝗶 𝗔𝗹𝗹𝗮 𝗡𝗼𝗿𝗰𝗶𝗻𝗮
雖然份量唔係好多,但呢個好易膩,建議同朋友分享會好啲🫶🏻
📍螃蟹和大蝦意粉($218)
𝗖𝗿𝗮𝗯 & 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗙𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗮
用上珍珠意粉,口感一粒粒又帶點咬口係幾有趣‼️
意粉加咗啲車厘茄同蟹肉🦀橙紅色嘅賣相都幾吸引🤩
口感濕潤,食到海鮮嘅鮮味👏🏻
不過大蝦得一隻真係少咗啲😂,價錢都幾進取
整體味道唔差,但今次食明顯同以前唔同🥲 價性比下降咗⬇️😫