2019-06-19 346 浏览
今日睇到面书介绍海南鸡既铺头,男朋友话不如试下依间,因为湾仔果间佢食过,咁就特登放工过黎食。铺仔细细,主打都系「鸡」,但有唔同整法唔只系得海南鸡饭、仲有口水鸡、沙姜鸡、霸王鸡等。男朋友叫左无骨海南鸡饭,我谂谂下突然想食沙姜鸡就叫个菜饭底。依度要一赞饭底都有几款选择唔错!买左飞好快就有得食,我果个系无汤既,男朋友果个有,佢话几好饮㖞!我又试下、系屋企既味道。因为我屋企又系好中意煲青红萝卜汤,几甜几好饮。沙姜鸡无乜沙姜粉,但估唔到味道又ok够㖞!而且惊喜既系d鸡真系好滑!一d都唔干唔难口,份量都几好下,绝对系抵食既!我觉得佢依度系鸡既新鲜程度取胜,反而海南鸡/沙姜鸡既酱汁就失色左少少。但系性价比黎讲绝对合理可以一试!唯一系佢全部用外卖盒要扣分。