2022-06-05
一大早滿懷希望黎排隊等開門,等咗一個鐘終於開門,開12點遲咗好似5分鐘左右先開門,不過唔緊要,重點係食物嘛!雪糕辣拉麵,$98,誤聽友人話雪糕溶咗個湯唔會好辣,點知辣到飛起,雪糕溶咗同未溶我都只係食到辣味,亦無其他人講話雪糕溶咗有種特別味道。雪糕未溶前咬咗啖,其實支雪糕幾好味,反而放咗落拉麵溶哂我覺得有啲可惜。另外本來以為雪糕係一支,點知係得半支😅 另外令我好困惑嘅係網上話呢支係花生味雪糕定湯底有花生味,我一啲花生味都冇食到 ,總之就係得個辣字。個麵質唔錯,叉燒亦都幾肥美,睇你鐘唔鐘意食肥,佢塊叉燒有一層都幾肥下,我個人黎講幾鐘意佢塊叉燒,燒得幾惹味。雞軟骨捧,$28,無咩特別,比較鐘意食一粒粒嘅雞軟骨。煎餃,$28,呢個煎餃反而煎得幾出色,入面嘅料就無咩特別,一般餃子,但煎得幾好。炸雞,$32,本身無叫,見其他人叫望落幾靚仔,又叫黎試下,因為費事下次試要再排隊🤣 食落有啲失望,炸雞粉好厚,炸皮偏硬,唔係脆口,雞肉唔算滑,不過32蚊可以試一次嘅,一次好了。總括黎講,唔洗排隊都可以再食,要排咁耐就不了,因為真係無咩特別。
雪糕辣拉麵
雞軟骨捧,$28,無咩特別,比較鐘意食一粒粒嘅雞軟骨。