餐厅: 帝樂 - 德國餐廳 (美利樓)
资讯:

呢间餐厅我好多年前第一次黎赤柱既时候已经有印象,从外面睇觉得系一间好fancy 好贵既餐厅,所以一直都冇考虑试呢间餐厅😅咁岩我个外国朋友未黎过赤柱,所以就带左佢黎呢间主打德国菜既餐厅,睇下佢揾唔揾得番欧洲既美食风味。首先比大家睇睇餐厅充满异国风情既装饰😍餐厅室内环境靓到每个位都想影低佢🤩🤩打电话预约时可以拣坐室内定室外,我地拣左室外,因为系香港坐2楼室外而又望到海既餐厅好似唔太多菜式1:德国猪手 ($160)Open rice 有优惠160蚊就食到 ,点可以唔试呢到既名菜!只猪手既皮十分之脆口,啲肉既味道都刚刚好,唔会太咸!不过我觉得薯条可以再多番一两条😋菜式2 海鲜菠菜周打汤 ($90)鬼佬朋友话呢个就唔算德国常见既菜式,但平时唔食菠菜既我竟然几钟意饮呢个汤,个汤几浓味,菠菜味唔算重,有一两只虾仔同埋疑似鱿鱼😂。菜式3:纽伦堡肠仔 ($135)呢啲肠仔唔食欧洲野都好少机会食,鬼佬话呢到啲肠仔几正宗,真系好似欧洲个啲味道咁。我就唔识分啦,只知道好味😋 ❣️食肠时,推荐落埋餐厅提供既甜mustard sauce!饮品: King Ludwig punch ($78)happy hour时o

首先比大家睇睇餐厅充满异国风情既装饰😍

餐厅室内环境靓到每个位都想影低佢🤩🤩

菜式1:德国猪手 ($160)

菜式2 海鲜菠菜周打汤 ($90)

菜式3:纽伦堡肠仔 ($135)

饮品: King Ludwig punch ($78)
happy hour时order mocktail 竟然买一送一!不过美中不足既就系只能order一样既饮品🤔

因为呢杯野同餐厅名一样,第二到应该少见,所以就试下。无记错既话,佢主要用左ginger ale, honey 同埋有啲水果。不过不失,但唔算太特别。

甜品:baked Alaska ($125)

最后叫左呢个甜品,估唔到佢会系你面前帮个蛋糕著火😂外面系cream 咁,但里面系雪糕黎,著完水火后,呢个甜品系外热内冷,几特别,但味道无话特别难忘。

❣️非常建议平日夜晚黎,少人好多,系繁忙既都市生活中寻回平静休闲既晚餐时间❣️
2021-05-11
用餐优惠