餐厅: Zeng
优惠: 食饭可赚里和用里?快点订座吧!
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2021-04-27 141 浏览
浪漫夜景下品尝精致日本菜好耐无出去拍拖,今晚虾子饼带咗我去铜锣湾食 fusion 菜,一入餐厅就见到好靓嘅夜景,不过唔想太热选择坐室内。我地点咗两Set Chef's 5 Course MenuZENG Umami Trio 刺身超级新鲜,极之鲜味,特别是带子刺身,鲜味十足,好鲜甜。Hiroshima Oyster Soup蚝汤又鲜又浓,摆盘精致Pasta睇返Menu 先发觉原来漏咗出呢碟无食到😅唔怪得食完好似唔够饱Main Course Miso Black Cod Carta Fata超鲜甜的黑鳕鱼,伴汁味道清甜,原来味道被鱼吸晒,鱼肉嫩滑,非常入味,好掂👍🏻Sliced M5 Wagyu Sirloin Steak伴着红酒酱汁的M5和牛,入口幼嫩,可惜有啲肥膏、有啲筋,而且份量有点少。伴碟薯蓉也很好味。Dessert甜品是芝士蛋糕+ Tiramisu 雪糕,Tiramisu雪糕好好味啊😍忍不住全部吃掉😝$498 / per personZeng (铜锣湾)铜锣湾登龙街18号V Point 30楼
浪漫夜景下品尝精致日本菜

我地点咗两Set Chef's 5 Course Menu

ZENG Umami Trio
刺身超级新鲜,极之鲜味,特别是带子刺身,鲜味十足,好鲜甜。

Hiroshima Oyster Soup
蚝汤又鲜又浓,摆盘精致

Pasta
睇返Menu 先发觉原来漏咗出呢碟
无食到😅唔怪得食完好似唔够饱

Main Course
Miso Black Cod Carta Fata

Sliced M5 Wagyu Sirloin Steak

Dessert

$498 / per person

Zeng (铜锣湾)
铜锣湾登龙街18号V Point 30楼