2023-02-07 62 浏览
聞名不如去食,姚姚酸菜魚!聽朋友介紹過好多次,但係次次經過都排長龍,今日襯放半日假,早少少去,唔洗排太耐就有位喇!依度用QR code落單,真係好方便。我哋今次嘅主角係酸菜魚拼避風塘大蝦,依個拼法其他地方未見過,又啱晒2個人食,就試下佢!酸菜魚同避風塘大蝦都可以揀辣度,而酸菜魚仲可以加配料,我一般都會加寬粉同萵荀,兩樣都同酸菜魚好夾。首先酸菜魚果邊一向都無得輸啦,酸度同辣度互相配合,魚肉又嫩滑無骨,啱晒我啦,又唔腥。萵荀同寬粉又吸晒個酸辣味,一流呀!而個避風塘大蝦夠晒乾身,份量十足,蝦殼都可以食埋,再配埋薯條食,好惹味,好正呀,如果可以配埋啤酒就一流喇!之後我地再追加一份油炸鬼,點酸菜魚嘅湯黎食,掂晒啦!
聞名不如去食,姚姚酸菜魚!

之後我地再追加一份油炸鬼,點酸菜魚嘅湯黎食,掂晒啦!
2023-01-30