2023-12-02 119 浏览
🤤 走入呢家泰国小店,一股椰香迎面扑来,令人垂涎三尺。点咗份黄咖哱软壳蟹,咖哩酱汁香甜溜顺,一啖饭一啖汁,简直系开心到爆炸🎉!软壳蟹层层脆皮底下,蟹肉鲜嫩弹牙,整个感觉好闲意。河粉面头铺满翠绿的青菜同滑溜溜嘅肉片,吸足咗汁,食落去滑哂口,有啲湿滋滋嘅感觉,正!河粉够劲又有嚼劲,啖啖肉丝,配合埋每一啲河,食落真系几过瘾。芒果糯米饭嘅芒果虽然色泽差咗啲,但食落仍然甜甜地好开心😋,芒果嘅鲜甜同椰汁嘅浓郁夹埋一齐,每一啖都系滋味满满。喺呢度食嘅每一口嘅感觉简直好过返泰国,个个菜色都保持到地道味、又唔会过分偏辣,照顾到唔同嘅口味。短短几句唔能够形容哂全部嘢,咁好味嘅体验,你地下次行过必定要入去试吓!👍