2023-10-19 807 浏览
今个WEEK约咗一班好朋友聚餐,朋友一早已BOOK位, 佢话LEE间餐厅要BOOK咗先,WALKIN多数都冇。到咗见到好泰FEEL装修, 入到去我估D WAITRESS都系用泰国本地人。因为我朋友生日同隔离枱有人生日,佢哋会用泰文唱生日歌都几特别,而个蛋糕系芒果糯米饭,好好食。我哋叫咗泰式生虾剌生、泰式串烧沙爹(猪、牛、羊各两串)、泰式烧鸡、马拉盏炒椰菜苖、小炒王生菜包同地甜品。但我有D食物忘记了影相,只影了3幅相。讲下生虾先, 佢用咗虾身做刺生,虾头炸咗当熟食,1生1熟有两个唔同味觉享受,佢D虾好实好新鲜, 而个虾头炸咗好脆,好好味, 必推之一既菜式。泰式串烧沙爹(猪、牛、羊各两串), 本人觉得过得去, 可以食或者唔食, 因为唔系炭烧既味道。泰式烧鸡 - 我觉得LEE 个可以一试, 因为只鸡佢用咗D好似沙爹做腌料, 皮都有D脆, 所以好入味, 如果想试可以叫半只食下。我个朋友就大力推, 佢话嚟到必食。其他都忘记了影相, 马拉盏炒椰菜苖好入味好好食, 可以叫多两碟都得, 因为SIZE 唔多。小炒王生菜包 - 因为同原味好大分别, 我哋D朋友都系觉得原始味道好食好多。芒果糯米饭 - 我觉
今个WEEK约咗一班好朋友聚餐,
朋友一早已BOOK位, 佢话LEE间餐厅要BOOK咗先,
WALKIN多数都冇。到咗见到好泰FEEL
佢哋会用泰文唱生日歌都几特别,
而个蛋糕系芒果糯米饭,
只影了3幅相。

讲下生虾先, 佢用咗虾身做刺生,
虾头炸咗当熟食,1生1熟有两个唔同味觉享受,
泰式生虾剌生
泰式串烧沙爹(猪、牛、羊各两串),
泰式烧鸡

芒果糯米饭 - 我觉得好好食, 大家可以试下, 同埋佢D甜品糕点都唔错。

我有个FRIEND 叫咗个椰子沙冰, 真系好好饮, 天热时系PERFECT解渴。
2023-10-16
泰式生虾剌生