2019-09-03 104 浏览
今日放工约左朋友系湾仔附近食饭,大家都不约而同咁想食泰国野,所以就上网睇下有边间近,就系google map search到依间新泰东南亚餐厅,thanks to google,因为依间餐厅实在泰泰泰好味冇谂过楼上铺都咁多人,差唔多8点去到都坐满哂人,好彩多数都系大枱,两个人既枱唔洗等就有。基于太肚饿既关系,我地两个人竟然order左5个𩠌朋友同我都中意食生冷野,不得不提就系个泰式生虾,一黎够冻,虾肉又弹牙又爽口,而且个sauce调得好好,又辣又酸好开胃香芒软壳蟹米纸卷 中意食软壳蟹既问题千万唔好错过,只蟹比我想像中大,虽然食落有d油腻,但配左芒果同菜就温和返,perfect终于食主菜,叫左个青咖哩鸡,个人好中意椰奶味,叫我食几个青咖哩都肯,椰汁味好重,d鸡好入味,记住要order个印度薄饼,但要小心热,好烫手,d roti好脆好松软,夹埋咖哩=100分😛最后叫左个炒羊角豆,原来系秋葵黎,不过不失,平时出面食唔到,不坊一试! 食左咁多浓味野,饮返杯椰青沙冰真系最好不过,唔太甜,但好在够冻,好fresh

基于太肚饿既关系,我地两个人竟然order左5个𩠌

香芒软壳蟹米纸卷

最后叫左个炒羊角豆,原来系秋葵黎,
用餐时段