2023-03-23 47 浏览
🙈好耐冇食过泰国嘢,咁啱今日放工经过大角咀,见到一间泰国特色餐厅,就同朋友一齐入去试吓!😍🧐虽然餐厅面积唔系好大,但装修设计都几有特色,墙上挂咗啲波衫,泰国笃笃车既四人卡位等等,真系好似去咗泰国咁!😂🐷🐷我哋两个人就叫咗个二人套餐,三款𩠌都只系$248,咁我哋就叫咗一份炭烧猪颈肉、泰式铁板蚝仔炒蛋、泰式小食拼盘(小)同埋两个椰青。🍖泰式小食拼盘拼盘入面有两条串烧、四条炸春卷、三嚿炸虾丸同埋两只炸鸡翼,串烧几惹味,食落唔会好韧;炸春卷同埋鸡翼都系卜卜脆,点埋泰式辣酱一齐食几香口;炸虾丸爽口弹牙,真系想食多几粒!🦪泰式铁板蚝仔炒蛋蚝仔分量都多同埋size 都几大只,蛋皮同样煎得脆卜卜同埋香口,每食一口都可以同时品尝蚝仔同埋蛋,口感十分丰富,最特别嘅系用铁板保持热度,放耐咗都唔会淋!🐖炭烧猪颈肉呢个炭烧猪颈肉几特别,佢上枱时用一个小炭炉载着猪颈肉保持温度,猪颈肉肉质鲜嫩,咬落唔会好韧,而且烧得几香口,呢个都系嚟到泰嘟嘟必食之一!🥥最后饮品叫咗两个椰青,椰青水清甜可口,食埋入边啲椰肉,真系好满足!🦦泰嘟嘟 (大角咀)大角咀利得街14号地舖

🍖泰式小食拼盘

🦪泰式铁板蚝仔炒蛋

🐖炭烧猪颈肉

🦦泰嘟嘟 (大角咀)
大角咀利得街14号地舖