2023-11-23
由細到中學畢業都住係九龍城嘅我 成日都同班friend響往到附近泰國街食泰國菜 🇹🇭 不過近十年搬離九龍城區之後 已經好少再返九龍城了🙈今晚機緣巧合 一位中同約我去九龍城食晚飯聚舊 我就揀左去小曼谷海鮮燒烤屋 重懷當年嘅情意結🎀餐廳內籠好寬闊 擺設亦好正😎擺左幾個和尚仔嘅figure係度xd 玩味勁濃👾 落單呢 客人只需掃二維碼 即可嗌野食😗 超方便👍落左單無耐 香噴噴同熱辣辣既食物終於抵達了 🍲 ⭐️ 酸辣牛小排沙律嘆主菜之前 先黎一客醒胃爽脆嘅沙律 為後續美食做好鋪墊 🤤 一嚼品嚐牛小排 即刻食到香濃肉味 微酸沙律 同時體驗軟嫩爽脆口感 🥗 ⭐️ 泰式鮮蝦炒金邊粉金邊粉每一條都炒得香氣四溢🥳 主要食材料有芽菜 豆乾 同埋蛋 🙂 Squeeze埋lime juice 再加peanut碎 成客金邊粉完全係好味到不得了 👏🏻 ⭐️ 風味燒豬頸肉 ($128)豬頸肉烤得賊香 豬頸肉肉質極鮮嫩 成碟唔會食到太肥既豬頸肉🥰配埋小曼谷既風味靈魂燒汁,絕對令人有𣊬間去左泰國旅行既fu~😝除左室內 原來小曼谷都有開放outdoor dining area比食客 🫶🏻而家黎到秋季 想坐户外嘅客人可以向店員
餐廳內籠好寬闊 擺設亦好正😎
落左單無耐 香噴噴同熱辣辣既食物終於抵達了 🍲
⭐️ 酸辣牛小排沙律
嘆主菜之前 先黎一客醒胃爽脆嘅沙律 為後續美食做好鋪墊 🤤
⭐️ 泰式鮮蝦炒金邊粉
⭐️ 風味燒豬頸肉 ($128)
除左室內 原來小曼谷都有開放outdoor dining area比食客 🫶🏻而家黎到秋季 想坐户外嘅客人可以向店員要求坐出面呢~ 別有一番風味🙂
今餐食得巧開心~大滿意✅ 小曼谷海鮮燒烤屋不單止食物高質 服務同樣也做足滿分 💯 比到食客十分難忘既用餐經驗😋😘 小曼谷世一🥳