tonglapyin
tonglapyin
2025-09-15
2K 浏览
关注
今次約左個朋友出黎聚下食飯,大家都要湊仔,揀左方便大家去既太子食飯,佢揀左呢間西餐廳都開左一段時間食過話好食,所以想再黎食😄

Set for two($408)
餐湯&沙律
首先每人可以揀沙律或餐湯,沙律係胡麻醬沙律,餐湯就係忌廉湯,餐湯有少少杰,我自己鐘此胡麻醬,所以覺得揀沙律好 🥗🫕

頭盤
蜜糖柚子雞翼4隻
蜜糖雞翼整得好香好食,個蜜糖包住雞翼表層好正,柚子味就唔算出,比較係裝飾功用🐥

薯條三兄弟(+$38)
佢係分開三袋既薯條,薯條新鮮炸出,提供唔同既醬比你點,基本既茄汁都有🍟

西班牙海鮮意大利飯
呢個海鮮飯既海鮮都係大大份佈滿個碟,有魷魚,蜆,青口同大蝦,魷魚新鮮唔韌咬得開,蜆同青口都係算大隻,亦都冇沙又好食,意大利飯係偏硬但未算好硬,煮得比較係適合香港人口味🦑🦐

美國安格斯肉眼扒
肉眼扒既肉質都幾靚,我地揀左7成熟,裡面仍然係粉紅色,都充滿肉汁,有兩款牛扒汁調味🥩

餐飲
藍莓乳酪(+$21)
藍莓乳酪係特飲,跟餐半價就可以轉,佢個面有色彩繽紛既脆脆,好岩打卡,味道都好香濃既藍莓味,口感幼滑🥤

熱檸檬柚子蜂蜜
呢個就跟餐包埋,冇咩特別,正常熱飲一杯☕️

甜品
窩夫雪糕
跟餐包左有窩夫雪糕,都係有彩色脆脆整靚佢,雪糕連埋窩夫食口感唔錯🍨

藍莓芝士蛋糕(+$38)
個芝士蛋糕賣相幾靚,面頭鋪上藍莓醬同藍莓,芝士蛋糕好滑,個藍莓醬又唔會過甜🍰

Tiramisu(+$48)
Tiramisu係我朋友指定話要黎食既野,佢唔止個樣吸引,味道都好正,果種咖啡味好香滑,同埋裡面幾鬆軟😋

今餐我地食得好豐富,甜品都叫左3樣,食到勁飽都係$600左右,但無計,我地樣樣野都想食,個二人餐又抵食,加下加下咁就飽曬,我覺得唔算貴之餘野食都好,特別甜品係我地較欣賞既環節🥰
赞好
检举