2023-12-18 2152 浏览
呢间喺裕民坊嘅宫殿风餐厅💒,都开业咗好一段日子。对上一次都系圣诞节嚟食饭,佢哋每年都会摆圣诞树🎄、红色圣诞花同闪闪嘅装饰,无论坐室内定室外都咁有格调🌹,啱晒约好姊妹嚟叹返个有质素嘅Dinner🍽️!Set Dinner 有6个选择,+$38有餐汤同包$26以下嘅饮品。呢晚嘅餐汤系南瓜汤🎃。睇卖相就知整得好有心机,仲摆咗朵花点缀🌸,味道都好唔错!🍛牛油香煎刺身带子配蟹膏意大利饭 $188呢个饭冇嗌错,好推介💛!估唔到带子系用咗刺身,食落好爽口好鲜味又唔冻👍🏻,唔会有冰鲜带子𠮶种实净嘅痴牙感。饭嘅质感都煮得啱啱好,挂汁得嚟唔会太湿,食到好浓郁嘅菇菌味🍄;反而蟹膏就唔系好食出喇,但整体都好好味嘅😋。🍝香蒜鲜大蚬扁意粉 $168呢个香蒜味嘅意粉好够热,入口𠮶下有种微微茶涩感?我谂系啲香料嘅味。蚬嘅数量都唔少,虽然细细只但都有啲爆汁,味道不过不失👌🏻。🕵🏻: 建议个面多返啲汁,个蒜蓉味再出啲会更加好。🍹士多啤梨蓝莓奶昔 +$24呢度嘅Smoothie系招牌饮品,所以都加钱追加咗杯。拣咗士多啤梨味🍓,成个感觉Refreshing啲冇咁滞。饮到尾其实都唔会好甜,仲系质感绵密但又好易饮嘅口感,系几好饮😋

🍛牛油香煎刺身带子配蟹膏意大利饭 $188
呢个饭冇嗌错,好推介💛!

🍝香蒜鲜大蚬扁意粉 $168
蚬嘅数量都唔少,虽然细细只但都有啲爆汁,味道不过不失👌🏻。

🕵🏻: 建议个面多返啲汁,个蒜蓉味再出啲会更加好。

🍹士多啤梨蓝莓奶昔 +$24
呢度嘅Smoothie系招牌饮品,所以都加钱追加咗杯。拣咗士多啤梨味🍓,成个感觉Refreshing啲冇咁滞。饮到尾其实都唔会好甜,仲系质感绵密但又好易饮嘅口感,系几好饮😋!
🍹Iced Lemon Tea

呢度上菜速度好快,不过张二人枱好细张🥶,上完餐汤上意粉,发现唔系好够位再摆其他嘢,会有啲赶进度咁食🥺。不过整体呢度感觉都良好嘅,坐室内好暖,环境都舒服👌🏻。
2023-12-17