我真系好钟意台式火锅,因为汤底真系好加分,今次选择酸菜白肉锅,贪佢锅底已经有肉嘛~~食台式火锅有几样嘢一定要叫:鸭血鸭血每块都好大条,但零腥味,爽口至于索到酸菜汤汁,做到应有水准!老油条呢个唔叫真系会后悔,佢真系即炸上台,所以就算唔渌都无问题,就咁食脆卜卜真系好正呢冰菜冰菜超爽口感真系其他菜追唔到,不过记得唔好渌太耐,变了色就失去原味道。千层冻豆腐打边炉豆品食材都系完美配搭,豆腐D小孔索晒D汤,一咬就爆出开胃汤汁,仲有适中口感,够爆肚又唔热气。当然唔少得肉呀、丸呀咁:霜降肉眼肥牛一卷已经又大又厚,肉汁丰富嘅肥牛油脂丰腴,同微酸汤底都几夹,基本上唔点酱汁食仲好,可以食到牛肉原味,4个女仔食都好满足。蟹籽墨鱼滑手残嘅我坐享其成,由朋友人妻地帮我地捞好再落锅,墨鱼滑越渌越弹,鲜味足之余最正系D粒粒蟹籽令口感大大提升!
酸菜白肉锅

食台式火锅有几样嘢一定要叫:

鸭血

千层冻豆腐

当然唔少得肉呀、丸呀咁:
手工丸类拼盘

用餐时段