2019-11-12 179 浏览
因为就来放假,所以午餐食好点去左食日本野!呢间店地方唔大,但坐得都几阔落^^佢菜单有平有贵,睇落性价比好高,60几蚊已经有鱼生丼定食!劲平! 不过今日好肚饿,所以就叫左个a13,和气极强特盛定食,$148无加一,除左有软壳蟹沙律同野饮,仲有烧黑豚腩丼同埋6件寿司定食,好丰富!佢仲可以+10几蚊追加两个小食,但系因为实在食唔晒一个人,所以就无叫啦~净系叫咗一个a13~ 第一个嚟嘅系烧黑豚腩肉丼,十分之惊喜,虽然佢话自己系细份量,但其实一啲都唔细,对面搭台个女仔同我一样都惊讶紧份量咁大怕食唔完(佢仲叫埋小食🤣🤣🤣)烧汁甜甜香香,好味过吉野家,上面有好多葱花,一啲都唔会好油腻,最过分嘅梗系黑豚腩肉啦,呢个部位充满油香冇得输,同埋望吓𠮶边!佢系笑得非常焦香,真系外边脆入边滑又多汁,做得非常之好十分之推介! 软壳蟹沙律都吓亲我,因为都系好大份!佢呢一个入边有埋蟹籽,提升味道层次都几丰富,有粟米蕃茄生菜等等,软壳蟹系温温热热嘅啱啱炸起,所以就会好脆,唔会话比沙律浸到林晒或者系好硬,软壳蟹当然就唔会好多肉,不过佢𠮶种蟹嘅口感同埋海鲜嘅香脆都有出到嚟,唔错喔! 寿司方面,虽然呢个好平,但系

A13  定食

烧黑豚腩丼

软壳蟹沙律

寿司方面,虽然呢个好平,但系用料一啲都唔颓!有左口鱼、海胆、三文鱼籽、珍宝赤虾、油甘鱼、帆立贝,个人推荐嘅就系珍宝赤虾,当初以为有七件,原来有一件系虾头,一拎起啲虾膏流晒出嚟,绝对唔系争鲜𠮶种好薄嘅甜虾,超级值得一试,唔腥,非常之鲜甜,虾肉弹牙爽口!另外油甘鱼同埋帆立贝都系极之厚切,口感好好,鱼生质素都几新鲜,值得一赞!
三文鱼籽寿司

油甘鱼寿司
珍宝赤虾寿司

呢间系用电话Scan QR code落单,所以都几方便,同埋食物质素都非常之好,午市无+1就更加抵啦,应该都会再去帮衬,不过地理位置就偏远左少少喺沙田站行大概都要15分钟,如果得闲嘅话值得一去㗎!
A13  定食
烧黑豚腩丼