2011-02-26 4 浏览
0係樓上做完body check,就求其搵一間茶樓飲茶,唔明點解會揀左呢間,不過人地搵左位我就ok 啦。佢0係二字樓,我搭lift 出lift 口見到佢地佈置緊場地,冇做茶市咁,我以為自己去錯地方,原來,佢右手邊間左個房仔飲茶。我地兩人都有一張小枱仔。正正常常咁飲茶,後尾越黎越多人,佢要其他後尾到既人搭枱,我地就走,好彩冇被人逼搭枱。講番食野,佢既排骨幾好味,唔會特別肥,叉燒包都好味,包都軟熟,料都香且瘦。牛肉飯就ok 啦!冇乜特。仲叫左碟菜芯,都煮得青綠,多油左少少。最鍾意食蛋散,點了蛋散,結果....當然唔好食,超淋,又唔香,以後都唔會再0係度叫蛋散喇!總括而言,我覺得第二間飲茶會開心d既!

總括而言,我覺得第二間飲茶會開心d既!
2011-02-19