2018-03-01
黎九龍城好難唔食泰國菜既加上各位朋友都偏愛泰國菜,想食多d唔同餐廳既泰國菜生蝦刺身泰式蝦刺身,蝦十分鮮甜彈牙,再配合開口的醬汁👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼一個字,正丫!而且價錢合理扺食,至醒推介!冬蔭公冬蔭公湯,味道濃郁,酸味十足,不太辣,是一道十分開胃的頭盤。當中有鮮蝦,保留蝦的鮮味,不錯!不論男女老幼都岩晒呀!!泰式蝦炒金邊粉金邊粉好正!首先造型就已經比較賞心悅目,食落去果陣又包住啲蛋味,又唔會太濃蛋味,夾返埋入面啲粉,真係啱啱好。上來果陣溫度適中,食落口唔會太凍又唔會太熱,再次表示真係啱啱好。麵包咖哩軟殼蟹見到其他客人都有點到,蟹處理得好好,唔會太上火,食落去明顯有蟹味,下面係黃咖喱。我地食唔曬打包咗,第二日都仲係好好食呀!泰式生菜包牛肉香辣惹味,較適合鐘意食辣偏重口味既朋友。好多香料,而且份量亦足。配埋爽口生菜,中和返辣味。泰式香葉辣椒炒肉碎雞絲雞肉炒得香口,夾埋豆角,非常惹味。一樣香料十足,份量十足,四人行大家都食到好多。我自問唔係好食得辣但又心思思想挑戰,呢個辣味就恰到好處,而豆角係炒得偏冧果種,入哂味。
加上各位朋友都偏愛泰國菜,想食多d唔同餐廳既泰國菜
生蝦刺身
冬蔭公