2022-05-02 335 浏览
今日下午本带着老人家饮茶,知客见到我哋行动慢,编左我地三个人坐两人位,一直没有人理会我们,我叫咗佢哋话三人位,一直冇加位。茶一路未开,见到邻桌走,心想未有人理过,可以转枱啦,结果又话唔得,要去问带位喎。点知一问两问,没有人理会不特止,仲俾面色我哋睇。咁唔得唯有坐回原位,之後再叫佢加位啦,那个侍应差劣的态度大声地同我哋讲,佢今日做到而家冇停过手,点可以咁早理到我哋喎🤬!结果一肚气。茶都仲未开(已经等左二十分钟),边度食得落,即走!其实呢份系你嘅工,你预咗忙,你要唔忙返屋企做少奶罗,C9 你可以唔好打工。你由朝忙到晚系你嘅份内事,唔可以搵啲客出气,呢个时势你可以返屋企唔好做,大把人想做。以後都唔会帮衬亦都唔会叫人去。
茶都仲未开(已经等左二十分钟),边度食得落,即走!
以後都唔会帮衬亦都唔会叫人去。
2022-05-01