2005-09-16 14 浏览
家人做節聚會.前兩日打電話book檯,冇晒位,要提早一星期先可以wor.但mother想試,與弟弟6:45先到達諗住拎飛等.叫細佬行過去拎飛,人地問佢要幾點檯,佢竟然話7:15,預mother father要半粒鐘先到.姐姐就話"依家入去就有位,7:15就冇"! 我問細佬.你係唔係傻架.依家有位梗係即刻入左去先啦.入到去空空如也. 我諗只有一半係for人reserve.order左:滷大腸, 量唔太多,滷水味本身好濃,但滲入唔到大腸之內,簡言之,唔夠入味,要點好多次底果d汁先變得好味,反而點佢果隻麻辣油正好多,好麻又好辣.正半隻炸子雞,炸得外皮好脆,但唔夠油樓果d好食.不過雞味頗濃,就咁食都好食.瑤柱雜菜煲,好多瑤柱,湯煲得好甜,清清地得黎多蝦米多菜.算係唔錯.father好鐘意食.炸蠔餅,同大排檔比就差少少,但好多蠔仔,炸法亦同出面唔同.將蠔仔集中係中,餅邊範圍係全蛋,分得好清楚,唔脆但勝在多蠔仔,不過要番心,食到兩粒蠔殼.危險.2白飯白粥白飯幾香,潮州粥就太普通.可能期望太高.侍應整體有禮,但同一個waitress見佢雙手俾番張單個客,到我時就單手對都唔對住我講多謝.室內極有空間感
家人做節聚會.
前兩日打電話book檯,冇晒位,要提早一星期先可以wor.
但mother想試,與弟弟6:45先到達諗住拎飛等.
入到去空空如也. 我諗只有一半係for人reserve.
order左:
滷大腸,
2白飯白粥
白飯幾香,潮州粥就太普通.可能期望太高.
室內極有空間感,舒適寬敞.