2012-04-23 45 浏览
要數我飲過最好飲的"羅宋湯",我一定選哥登堡!這餐廳已經在這區好多年了,也是我中學時成日惠顧的餐廳,好多侍應都仲熟口熟面。這裡羅宋湯"比坊間濃一些,杰身D,不會水流流,匙更撈起,紅紅的番茄湯汁。配料除了"紹菜"之外,仲有青椒,牛肉等,感覺應該還加了花椒八角得配料,散上胡椒粉,香中帶酸,口水都流。干炒牛河,是下午必食之選,牛肉沒有被生粉"YIP"到軟晒,仲KEEP到應有的肉質,醬油汁索在牛肉中,惹味到呢~其他配料如芽茶得炒得剛好,河炒色澤平均,牛河難免多油,少食多滋味,多食膽固醇一定超晒!講味道,真是唔係大X樂,X心、大X活可以比,價錢又無太X咁貴,哥登堡仲KEEP到果份街坊的人情味,希望舊區仲可以保留呢D有特定的餐廳,唔好俾業主加租改走~:

要數我飲過最好飲的"羅宋湯",我一定選哥登堡!

多料,味道濃!
夠火喉~