2021-09-29 73 浏览
之前试过观塘的 Tapa Room 好好食,今日同老婆去铜锣湾行街,知道呢度有 Tapa Room 的分店,当然要再去回味一下~莫希托羊肉串烧,羊肉味唔会好膻,但系好有羊肉嘅香味,肉质都好松软。血橙烧牛柳沙律,新鲜多汁又香甜的血橙沙律,加埋松化的牛柳条,真系健康又好味的选择,上面嘅薄脆同埋芝麻都好香口~西班牙黑毛猪火腿 24 个月,意大利的 Parma Ham 就食得多,今次就试下西班牙的 Iberico Ham, 呢个香味更浓郁,一面咀嚼一面慢慢深呼吸,令香味充斥整个口腔及鼻腔,简直系人生一大享受,超正!柠汁白酒煮蚬,清新嘅柠檬带出蚬肉嘅鲜甜,唔错~烤煎 US PRIME 肉眼牛扒配粉红胡椒忌廉汁伴薄煎薯饼,我地叫左 7 成熟,感觉啱啱好,牛肉味非常浓郁,肉质一 d 都唔会韧,脂肪分配比例都好好,上面嘅酱汁浓郁美味,应该系加咗薯蓉混合出嚟。上面一粒粒嘅粉红胡椒有花椒嘅味道,但系又唔会好麻,好过瘾!薯条再加上佢微酸嘅忌廉酱,真系好满足,好味到老婆叫我返屋企整呢只酱畀佢食。炸西班牙油条配朱古力酱,酥脆嘅油条加上布满砂糖嘅外层同埋朱古力酱,邪恶得嚟又令人停唔到口~White Sangria

柠汁白酒煮蚬,清新嘅柠檬带出蚬肉嘅鲜甜,唔错~

White Sangria,用白酒配合入面嘅水果粒,清爽得嚟送菜一流~
Pink Pineapple Cooler,清爽,refresh,啱晒唔饮酒嘅老婆

呢一餐超级满足!我同老婆都非常之满意,下一次带埋妈妈嚟再食~