2023-01-26 1639 浏览
首先呢间真系极隐世,个入口喺个奇怪后巷入面😂 真心难揾嘅。呢度无得订位同埋要人齐先可以入坐,谂住星期四少人啲,不过我哋七点半到都等咗差唔多九个字🥲 睇住人哋饮得劲开心地等相当煎熬 (未到8 点已经见到有啲客大声地 I love you all! We are family 😂😂😂 so typical )食物方面好唔错,海鲜煎饼又香脆又唔油又有嚼头~海鲜配料有虾、鱿鱼、青口、葱,口感丰富份量都唔少,煎饼好食到我哋第二round 追加咗泡菜煎饼。口感依然出色,但个人认为泡菜有啲少咸同少啲咬口,所以都系海鲜正啲❤️慢煮五花腩肥瘦分明,肉汁丰富,夹埋啲菜食无油腻感~出色香辣章鱼仔加猪肉片 (jju:ggu:mi),呢个系比较辣既单品~章鱼仔弹牙,够晒惹味,口感丰富... 然后个面系越煮越辣(然后就饮咗劲多真露嚟解辣)!好有喺韩国既感觉最后,酒水当然系要足。试左佢哋既 Black Rice Makgeolli,紫色既米酒饮落超级浓稠唔似酒反而似米桨糖水多啲,饮落甜甜哋唔多觉醉(呃女仔一流)仲有梗系要饮soju啦,我哋就要左复古version 既真露 (jinro is back), 透明既天蓝色

慢煮五花腩肥瘦分明,肉汁丰富,夹埋啲菜食无油腻感~出色
仲有梗系要饮soju啦,我哋就要左复古version 既真露 (jinro is back), 透明既天蓝色樽感觉好清爽。味道唔会涸喉反而有淡淡甜味,顺滑易入口。但唔饮惯既都可以追加浓缩果汁嚟沟,完全系饮果汁一样唔觉唔觉好容易会醉,酒量唔好既要酌量享用~
2023-01-05