2023-03-28 83 浏览
身为港岛人既我, 难得入到大埔, 当然要揾间性价比高既餐厅喇😋今次就揾到间富有气氛既西餐厅喇~💡烟三文鱼凯撒沙律($108) 🥗🧀满满既巴马臣芝士, 清新脆口既罗文生菜加上圈形既烟三文鱼, 外观十分吸引! 但美中不足既系酱汁味道偏咸! 如果跟鳀鱼碎一齐食更加令咸味激增!🤢🤢💡蒜香辣椒炒大蚬意大利粉($128)🍝相比起其他餐厅既意粉, 今次比较厚身, 而且具弹口感, 十分烟韧, 不愧为手工意粉! 白酒煮过既大蚬十分鲜甜, 但系意粉既酱汁突显唔到蒜香味, 令整体比较清淡, 只能靠一片片既生蒜片加强味道😅 💡香煎澳洲黑毛安格斯西冷扒配薯菜($248)🥩🥙肉味香浓既西冷永远唔会令人失望, 而且肉汁多同肉质嫩滑, 绝对系一块合格既西冷👍🏻配菜既薯蓉充满住牛油奶香味, 啖啖香口creamy~~ 💡香草薯蓉蒜香焗田螺 ($98)🥔🌱唔需要剥壳既田螺咬落十分”挺身”, 而且一d都唔腥, 跟有蒜香味既香草薯蓉绝配, 一定要试🫶🏻

💡烟三文鱼凯撒沙律($108) 🥗🧀

烟三文鱼凯撒沙律