2018-07-02 437 浏览
之前一直想试下尼间,今日终于同朋友试到,因为店铺无论外同里面也很靓,所以有些期待。木既枱面上铺了磁砖,感觉很特别,不错。店里面也装饰得很漂亮。我地食午餐,我地叫左B和D。。我叫左餐汤,第一口感觉似罐头浓汤,再饮多几啖好重口味和好咸另外汤入面加左胡椒,令汤更加辣。(如果佢真系用心煲出黎既汤,希望唔好落咁多盐,糟蹋晒成个汤。其实清d都唔紧要。)朋友叫左榛子拿铁,佢觉得ok。软壳蟹黑松露意大利粉。我觉得软壳蟹几脆,而且系成只(小型版),感觉唔错。但因为佢太浓烈,抢左意粉本身既味,令到意粉食落去冇咩味,整体变差左。尼度有d失色。。。肉眼扒配法式薯蓉。。。已经叫左七成熟, 但系都觉得好韧,而且冇肉味,食左几口谂左好耐都食唔出味,之后我试下配汁食,反而有d味,再沾餐汤食就好好食,可能d重口味汤配无味牛肉=岩岩好。但口感仍然好韧,唔建议叫尼个食。另外它既配菜沙律反而好食,几开胃。薯蓉就见仁见智,无咩特别好普通。ps。唔知店员系唔系好赶时间或佢地认为自己好专业?我地每食完一样野即收左佢。。。其实碗汤我未饮完,但你地行过黎收紧既时候先问我地仲要唔要,咁妳都专登行左过黎收紧,费事妳走多转所以我点头。感觉很

木既枱面上铺了磁砖,感觉很特别,不错。

店里面也装饰得很漂亮。

我地食午餐,我地叫左B和D。。

我叫左餐汤,第一口感觉似罐头浓汤,再饮多几啖好重口味和好咸

朋友叫左榛子拿铁,佢觉得ok。

肉眼扒配法式薯蓉。。。已经叫左七成熟, 但系都觉得好韧

另外它既配菜沙律反而好食,几开胃
。薯蓉就见仁见智,无咩特别好普通。

ps。唔知店员系唔系好赶时间或佢地认为自己好专业?我地每食完一样野即收左佢。。。其实碗汤我未饮完,但你地行过黎收紧既时候先问我地仲要唔要,咁妳都专登行左过黎收紧,费事妳走多转所以我点头。感觉很差(成日都走黎睇我地走未),你地咁赶时间,我地以为你地落场,但原来又唔系。。。我地又唔系食左好耐,一个钟都冇。你话多人等位就话,我见仲有好多空位感觉麻麻仲要另外加一,。。。我谂应该无下次。

ps2店入面有只野飞来飞去好烦扰,感觉受影响左。

(以上纯粹只属个人意见同感受,如果大家唔同意我既内容,可以自己亲身去证实和试下。感谢感谢。)
2018-06-20