今日一行五人一齐去食午餐自助火锅,我地12:45去食,因为午餐时间只有1个钟,我地今日要速食台式火锅😅 ,5个人拣几个唔同嘅餐一齐share嚟食。由于一早订咗位,所以一入到去我哋已经各自分别去攞熟食小食😆😆,而且酱汁都好多每个人大家都好兴奋。佢𠮶度啲小食比起一般其他台式任食打边炉较特别,而且味道质素都很高质,真系食得好开心✌🏼✌🏼。我哋一人一锅,服务员好快就因应住我哋所拣嘅锅底就摆好之后,所拣嘅套餐亦都好快上枱。肉质大致上都唔错,亦有正常水准。但系重点一赞就系佢出边任食嘅食材,例如墨鱼丸、牛丸等,原来有些不是一般的丸子,其中有一只牛丸入边竟然系留心蛋黄,真系好好食✌🏼✌🏼⋯⋯ 另外佢亦有一啲小食,可以喺我哋未渌熟肉片之前已经可以食,例如一啲炸物,热食如台式肠!因为时间嘅关系,所以食饱咗热食同肉之后,都要转攻甜品,最特别有一只独立包装嘅汤圆😊 ,呢样亦系我哋认为另一样正嘢🤩🤩!本身系冰嘅,然后就放落汤度跟住渌两三分钟,就可以捞起嚟食。味道又唔算太甜,而且又够软腍🥰。由于时间关系,我哋连雪糕都食唔切,已经要走喇。希望下一次可以再嚟encore食佢另外夜晚嘅套餐。😇😇

希望下一次可以再嚟encore食佢另外夜晚嘅套餐。😇😇

汤圆好好吃  有花生味同黑芝麻味👍🏼👍🏼
汤圆好好吃  有花生味同黑芝麻味👍🏼👍🏼