2019-07-19 39 浏览
系香港食过唔少omakasae,质素都唔错,呢间都唔例外,但系对呢间既印象系特别深刻,因为佢唔止刺身寿司做得好,连热食都系惊喜之作!我地首先食左个头盘前菜,非常精美,靓到唔系好舍得食。我最钟意系黑松露蛋卷,浓浓既黑松露加埋绵绵既蛋卷,超好食。之后黎左个刺身拼盘— 生蚝、䲞鱼、𫠒红鱼。刺身刀功好好,睇得出系一刀过,干净利落。生蚝最出色,重蚝味,蚝身鲜甜爽口。之后系海鲜锡纸烧,热辣辣,同刺身形成强烈对比,好惹味!主角黎啦!寿司8贯——油甘鱼、牛尾鱼、黑曹以、石鲷、绿侧、北寄贝、金目鲷。鱼鲜甜就不在话下,寿司饭唔松散,实净!饭加左赤醋令鲜味提升!非常之优秀。而最后一道三文鱼文+海胆就令我最深刻,海胆非常鲜甜同甘香,加埋三文鱼子,真系不得了。谂住食哂寿司就接近尾声,原来之后黎既咖哩饭同样出色,一d都唔马虎,咖哩超香,辣度适中。加埋黄梅酱,真系食指大动,几下就食哂成碗咖哩饭。食埋甜品就完满结束。所有细节都做得好完美,无可挑剔既一餐omakase, 唔止刺身寿司出色,咖哩饭锡纸烧都非常精彩!

之后系海鲜锡纸烧,热辣辣,同刺身形成强烈对比,好惹味!