2020-07-19 2107 浏览
今次又试饮茶放题,啲间曾经攞过点心奖上网睇片介绍,又近屋企,eshop购买有折,约293一位连加一茶介首先,环境够晒宁静,位置宽敞。疫情期间,枱与枱位置不太接近,紧系very good 啦中式点心款式不太多虾饺,皮薄,只虾都份量十足👍👍👍烧卖,萝卜糕,小笼包,义烧饱普普通通牛肉球肉质太实翡翠带子菜苗饺,都有一小嚿带子,不过啲菜苗就有点渣鸡丝鲜虾春卷,足料,够脆👍👍👍想食豉汁凤瓜排骨,炸云吞,咸水角等传统点心就唔洗谂喇😫第二part蟹粉白玉羹,普通豆腐羹,蟹粉唔多见到😂,味道都不差最搞笑就系,叫左一碗虫草花胡椒生鱼片汤和一碗香葱胡椒猪肚汤,两碗汤味道机乎差不多😂,只不过啲料唔同。一个有鱼片,一个有猪肚上汤粉丝中虾,虾都几大只👍👍👍又第二个double 唔同名,但上碟系差不多味道😂芹香螺片滑花枝同马拉盏炒花枝片,最好食马拉盏,因为啲螺片又硬又无味,反而花枝片还要好食鲍鱼鸡粥,我净系食左啲粥,啲料见到都无兴趣椒盐5香豆腐粒,👍👍👍泰式柚子虾沙律👎终于甜品喇,杨枝金露,银耳蛋白杏仁茶👍👍👍食足3个钟,任点,你话系咪超级正,一定唔系啰,系咪好差又唔系啰,就是一次已足够,自己谂喇😂
今次又试饮茶放题,啲间曾经攞过点心奖

中式点心款式不太多

虾饺,皮薄,只虾都份量十足👍👍👍

烧卖,萝卜糕,小笼包,义烧饱
普普通通

牛肉球肉质太实

翡翠带子菜苗饺,都有一小嚿带子,不过啲菜苗就有点渣

鸡丝鲜虾春卷,足料,够脆👍👍👍

想食豉汁凤瓜排骨,炸云吞,咸水角等传统点心就唔洗谂喇😫

第二part

蟹粉白玉羹,普通豆腐羹,蟹粉唔多见到😂,味道都不差

一个有鱼片,一个有猪肚

上汤粉丝中虾,虾都几大只👍👍👍

又第二个double 唔同名,但上碟系差不多味道😂

鲍鱼鸡粥,我净系食左啲粥,啲料见到都无兴趣

椒盐5香豆腐粒,👍👍👍

泰式柚子虾沙律👎

终于甜品喇,杨枝金露,银耳蛋白杏仁茶👍👍👍