每次经过呢间餐厅,人都非常非常多,寻晚终于的起心肝去排队试一试!一试过之后,真系爱上咗呢间餐厅,性价比极高😆价钱完全唔贵,食物卖相同味道都十分好👍🏻餐厅环境干净,每只碟都有小惊喜,有趣怪昆虫贴图喺碟上面,几可乱真🤣我地一行8人,叫咗好多野食,每样野食水准都好高,以下精选咗12道我觉得好好味,值得再encore既菜式:鸭舌好入味,连每一条骨都损埋,必食😋荷叶饭有阵荷叶香,食得出系连埋荷叶一齐蒸,而唔系将饭求其蒸完摆喺荷叶度就算👍🏻呢碟腐乳蛏子系全晚食过最好食既𩠌,encore咗一碟!无谂过腐乳炒蛏子个味系咁夹,腐乳带出到蛏子既鲜味,夹杂住阵阵既酒香味,正👍🏻数到最可爱既菜式,应该系呢只紫薯猪猪🐷 可爱到完全唔舍得食,入面既紫薯唔甜但好香,岩晒我呢啲好惊太甜既食客!呢个火焰菠萝好睇又好食🍍🔥 入面既咖哩牛腩炆得好冧好入味!入面既虾好大只,出面既云吞皮炸到卜卜脆,同行既细路仔都好钟意食👧🏻乳鸽好好食!一上碟时,乳鸽皮都仲系脆😋呢啲一只只既麻雀系椰汁糕,好香椰汁味,唔会好甜,好味!呢个包面抹上一笔笔金漆既包,系流心奶皇包~一摵开包,入面既奶皇好似瀑布咁流出嚟,奶香味香😍𠮶日有人生日,所以专登叫

鸭舌

鸭舌好入味,连每一条骨都损埋,必食😋

荷花蒸饭

腐乳蛏子

紫蓉猪猪

火焰菠萝

呢个火焰菠萝好睇又好食🍍🔥 入面既咖哩牛腩炆得好冧好入味!

脆虾云吞

乳鸽好好食!一上碟时,乳鸽皮都仲系脆😋

呢啲一只只既麻雀系椰汁糕,好香椰汁味,唔会好甜,好味!

黑金流沙

冰皮寿桃

𠮶日有人生日,所以专登叫咗寿桃,咁精致既冰皮寿桃令我大开眼界😳

肉松抓饼

佢个手抓饼炸得好脆好香,虽然入面既材料得肉松同葱,但简单得嚟好好食!

小蚝煎饼

炸蚝饼入面有好多只蚝,每一啖都会有蚝食到😍

成餐饭我地都食到哗声连连,对某几道𩠌既样为之赞叹
呢度野食唔贵,睇得又食得,绝对会再嚟食!
2018-11-17
用餐时段