2018-10-23 1062 浏览
老细请食lunch,仲亲自book 埋位。一行十人就去到山道Ethos。其实喺附近工作嘅人都应该嚟过呢到食嘢架喇,轻工业风嘅装修,水泥墙木枱,仲有大大个半开放式嘅窗,真系几型格嘅!Set lunch 价钱由$88-$158不等,包前菜沙律、主菜同一配茶,如果想饮咖啡,跟餐叫就半价。我叫咗个Fried porkchop burger。Lunch time 比较多人,坐到full house,所以食物都要等一阵先上枱。上枱时发觉份量都有d大,估唔到炸猪扒会有咁多件!一个burger 入面竟然有3块猪扒,真叹为观止!由于个burger 太大个,只好分层食。外面个包用牛油toast 过,所以好脆而且好香牛油味,中间三块炸猪扒都系外脆,入面保持嫩口juicy。相信厨师应该系先将猪扒揼到薄薄地,令猪扒更加松软。同时因为猪扒薄咗会影响口感同卖相,所以加多两块落去.....嗯,一定系咁,除非唔系!炸猪扒上仲有d千岛酱同紫洋葱,令个burger 卖相更加美观!旁边嘅沙律菜都好新鲜,无多余嘅调味,中和翻食burger 嘅heavy。另外最欣赏就系焗/烤过嘅车厘茄,蕃茄系要经过加热先可以发挥营养功效,卖相靓

炸猪扒上仲有d千岛酱同紫洋葱,令个burger 卖相更加美观!旁边嘅沙律菜都好新鲜,无多余嘅调味,中和翻食burger 嘅heavy。另外最欣赏就系焗/烤过嘅车厘茄,蕃茄系要经过加热先可以发挥营养功效,卖相靓得嚟又实际!Good!
2018-10-23