2010-11-04
係Open Rice上見到麗景酒店咖啡亭午餐有供應老公至鐘意的翡翠螺,依家又有第二位客人半價優惠就揾個時間去試下先~我地11:45就已經到左,雖然未到時間但櫃檯服務員都即時帶領到一個四人座位俾我地有的坐住等Nice一坐低就即刻送上凍檸檬水俾我地用來清洗翡翠螺,之後一見水變顏色就及時換上新既陸續換左3.4次(冇辦法老公鐘意食)服務真係細心周到! 等到夠鐘開動老公馬上朝翡翠螺進攻,個個超大隻又新鮮!但略嫌灼既時間耐稍微硬小小. 菜色雖然唔多但貴精不貴多味道大致上都幾好!青口.凍蝦鮮甜,龍蝦仔我唔識欣賞覺得冇咩味, 刺身難得食到八爪魚鮮味有彈性又唔韌,三文魚肥美.豬頸肉爽口.羊架肉嫩冇騷味連唔食羊既我都敢食, 咖哩菜式冇試到.師傅現場即煎的印度酥餅熱辣辣一圈圈層次分明,奶油味.麵粉香兼俱酥香可口~ 甜品我鐘意木糠布甸.自製軟心朱古力波.唧左幾圈軟雪糕食除左奶味唔夠重之外味道都OK~但脆筒淋左好難咬~ 生果方面菠蘿甜西瓜普通而哈密瓜就硬又唔甜 今次成個用餐過程,每位人員都熱忱服務.親切又有禮貌.今時今日咁既敬業態度同服務精神實在值得讚賞!
生果方面菠蘿甜西瓜普通而哈密瓜就硬又唔甜