2010-05-31 46 浏览
還記得當晚要farewell同事, 而且大家一直都有興趣試試北角渣華道街市的美味小炒, 故選址店小二!原來佢都係belong to 東x 的!是晚菜單如下:麻辣青瓜 - 爽脆青瓜條,真的有麻辣的感覺! 「送」酒一流~!咕嚕肉 - 咕嚕肉與醬汁係分開上的~ 咕嚕肉好夠肉味, 外脆內軟!蒜粒豬手 - 並唔算太肥的一道小菜, 亦被介定為「送」酒必選之一什菜煲 - 是夜什菜煲用了很多南乳! 不喜南乳者, 請先請示師傅呀!墨魚麵 - 沒有太大驚喜的一道菜 ... 麵不夠彈牙, 墨魚汁麵.. 中看不中用冬蔭公 (小辣) - 強烈推介!! 有不同程度的辣度, 可向店員voice out! 酸酸辣辣, 內有青口, 硯肉, 令到飲冬蔭公的感覺更加完美!鼓油王炒麵 - 追加的oda, 只見平平無奇的一碟鼓油王炒麵, 竟是如此帶給人驚喜, 不會太油, 不會太乾身. 唯一缺點就是.. around40蚊一碟..ASAHI (1000ml) - 唔駛30蚊, 真係好抵飲!overall來說, 算是不俗的小菜~ 對比起東x, 店小二會比較relax 少少,唔會好似街市咁嘈, 而且店小二仲有音樂播放! 實屬加分之作

是晚菜單如下:

. 唯一缺點就是.. around40蚊一碟..

唔會好似街市咁嘈, 而且店小二仲有音樂播放! 實屬加分之作!
冬蔭公
ASAHI (1000ml)
什菜煲 (南乳)
鼓油王炒麵
墨汁麵
麻辣青瓜
豬手 (蒜粒)
2010-04-05
冬蔭公
ASAHI (1000ml)
鼓油王炒麵
麻辣青瓜