2009-11-19 554 浏览
地方优雅舒适,服务周到,𩠌菜质数高,味道佳。因为要有会员先可享用,所以要有人请先食到咁好食既上海𩠌。小食: 紫菜花生,mmm... 送酒一流冷盘: 醉鸽:酒味唔会过浓,鸽肉嫩口,赞! 乌支荀海蜇头:第一次食乌支荀,好甜同D海蜇头一样好爽口,正!热食: 必吃清炒虾仁!!! 好新鲜好甜美既河虾呀!!! 系我食过最细粒而且最好味既清炒虾仁。系唔洗点腊都咁好食既。唔会太多油,咬落D虾重有少少弹牙添。 拆骨鱼头!我最欢迎无骨既鱼,鱼肉好滑而且唔腥,值得推介!拌住既粉皮同草菇因为索左D汁,所以好好味。 抓子翅:好足料,(因为上载相片有限,金华火腿同鸡既相分开上载),好够味,汤底唔会太咸,火腿近肥𠮶part最正。 蒸时鱼:爸爸叫我试食,所以比面佢试试。 我咁怕骨既人都话好食,重要食多过一旧,你话好唔好食?! 条鱼真系好多骨,我用左好多时间去食。鱼肉好滑好甜,唔需要点任何酱汁,感觉好清。 京葱鸭:个汁比较甜,要跟饭食先顶得住。 鸭肉唔嚡唔干,所以都唔错。 必吃火丁甜豆!!! 一个好多功夫既菜。 甜豆又滑又甜又冇渣。正到晕!! 注:如果各下系敏感味精,请带定药,因为真系好劲,我个人对上海总会𠮶只有强
地方优雅舒适,服务周到,𩠌菜质数高,味道佳。

因为要有会员先可享用,所以要有人请先食到咁好食既上海𩠌。

小食:
 紫菜花生,mmm... 送酒一流

冷盘:
 醉鸽:酒味唔会过浓,鸽肉嫩口,赞!

热食:
 必吃清炒虾仁!!!
 拆骨鱼头!我最欢迎无骨既鱼

蒸时鱼:爸爸叫我试食,所以比面佢试试。
 我咁怕骨既人都话好食,重要食多过一旧,你话好唔好食?!
 京葱鸭:个汁比较甜,要跟饭食先顶得住。
 鸭肉唔嚡唔干,所以都唔错。
 必吃火丁甜豆!!! 一个好多功夫既菜。
 甜豆又滑又甜又冇渣。正到晕!!

注:如果各下系敏感味精,请带定药,因为真系好劲,我个人对上海总会𠮶只有强烈敏感反应,所以特地提醒大家(因经常出外用膳,而且深明每间餐厅都会有机会用味精,所以我身上随时有药,对抗敏感)

醉鸽
抓子翅
乌支荀海蜇头
薰蛋
火丁甜豆
  • 清炒虾仁,醉鸽,拆骨鱼头,时鱼,京葱鸭,抓子翅,乌支荀海蜇头,薰蛋,火丁甜豆