2017-07-07 170 浏览
本身都系为左佢既牛魔皇塔而来,但同朋友两个人见份量太多,如果净食佢又叫唔到其他野食,所以最后都冇叫到个塔。不过当然都有食牛啦!招牌花胶鲨鱼骨胶原汤锅… 话明系招牌野就一定唔讲得笑!除左花胶同鲨鱼骨既份量足之外,仲有猪手、鸡脚等等既材料!所以味道好浓郁,记得打边炉之前要饮下个汤先呀😋 哩个汤底仲送甘香泡饭,其实系炸脆米,就咁食可能冇乜特别,不过!!店员教我地将脆米先放入自己个碗,之后再淋上汤底,浸佢一阵先食,果然好味道😝我就钟意浸佢三四分钟先食,再加埋食极都仲有既花胶同鲨鱼骨,咁就可以食到佢半脆半软既又有collagen既泡饭喇!顶级安格斯牛颈脊…一片片切出黎之后铺得好靓,牛既脂肪纹路好均匀,牛肉放入锅廿秒就食得!系可以容易咬开既肉质,又有肉本身既嚼劲,牛味都算浓郁,钟意牛肉既朋友一定要试!😋牛脷托…我系牛舌既粉丝,当然要叫哩个啦!又系放入锅廿秒就食得,质感爽中带嫩,中点系冇雪味有牛味,真系忍唔住一啖接一啖嫁!秘制芝士墨鱼丸…每粒都有半个拳头咁大!未食已经见到好多既墨鱼粒,食落好好咬,系好鲜既墨鱼味,入面中有芝士!我谂系笑牛牌既方粒芝士,童年有边个未食过丫👅👅 好夹好好味!

招牌花胶鲨鱼骨胶原汤锅配甘香饭
牛脷托