餐厅位置坐落于将军澳地铁站C出口一出转右直行,电梯旁边,巴士总站在其右边,可算方便。我成日搭电梯都会望住啲人食嘢,不过到自己真系坐落去餐厅,又唔会太受搭电梯嘅人嘅目光影响,介意的话都可以拣坐电梯底,就唔会俾人望住🤣 餐厅虽然唔算大,但系都坐得舒服👍🏻今次趁放假,去试吓佢个lunch set,有餐汤同埋饮品,仲可以用半价加件装蛋糕同埋会员仲有九折优惠 (即系冇左加一)🤘🏻会员系我之前download Apps免费登记👍🏻是日餐汤:蘑菇忌廉汤忌廉汤口感丰富,满满打碎咗嘅蘑菇粒,好饮🤌LIFETASTIC All Day Breakfast ($118)而吸引我叫全日早餐嘅原因就系佢特别嘅配搭。有出边少见嘅乳酪、牛油果、大啡菇加埋一齐,仲有烟三文鱼、烟肉、沙律等等,都好match我嘅口味,加埋饱肚嘅薯饼、面包、香肠,其实都已经好够饱。味道我就觉得系正常发挥,炒蛋滑嫩、牛油果唔苦的,不过其实以上嘅食物我自己觉得都好难唔好食?🤣🤣 饮品:英式早餐茶茶一杯🙈但系份量好足够,适合有时间慢慢叹嘅人🫶甜品:朱古力香蕉蛋糕($34半价价钱)蛋糕味道浓郁,系大家想像到朱古力加香蕉嘅味道,但系系好食嘅,因为佢

是日餐汤:蘑菇忌廉汤
蘑菇忌廉汤

忌廉汤口感丰富,满满打碎咗嘅蘑菇粒,好饮🤌

All  day  breakfast

饮品:英式早餐茶
英式早餐茶

茶一杯🙈但系份量好足够,适合有时间慢慢叹嘅人🫶

甜品:朱古力香蕉蛋糕($34半价价钱)
朱古力香蕉蛋糕

蛋糕味道浓郁,系大家想像到朱古力加香蕉嘅味道,但系系好食嘅,因为佢仲有一层层嘅慕丝、蛋糕同埋朱古力配搭,食晒成个蛋糕会好饱,同埋有啲甜。不过我都会有兴趣下次试埋其他蛋糕👍🏻

整体来讲,食物正常发挥,不过不失,侍应态度亦诚恳有礼,想chill下me time 一下个感觉都唔错🫰
蘑菇忌廉汤
All  day  breakfast