2019-05-29 230 浏览
今日又同朋友黎旺角食劉一手喇!雖然我地都係辣鬼,但我地簡左鴛鴦湯底,因為有啲食材係用豬骨湯煮完再沾麻辣湯先正!叫左一邊麻辣小辣,一邊豬骨湯。個辣湯底好快就到左,口水都流了!我地點左招牌重慶鵝腸、牛頸瘠、鬼馬油炸鬼、響玲、金菇、芋絲、凍豆腐、重慶小面同埋寬粉。鵝腸份量好多,洗得好乾淨,冇曬啲多餘既肥膏!用冰震住!餐牌有教煮15秒就得架喇!建議用麻辣湯煮!牛頸瘠比肥牛厚身啲,牛味都重啲,所以我地次次都簡呢個!呢個都係用麻辣湯好食啲!鬼馬油炸鬼,其實可以就咁食,仲新鮮炸起,好熱!最正既食法係先浸一浸豬骨湯,等佢變軟,再沾一沾麻辣湯,perfect池!重慶小面其實似上海面既幼版,佢比上海面軟身小小,寬粉好似係新加的,兩種面都係必用麻辣湯!索曬好正!叫左杯菠蘿沙冰解辣,唔會太甜,大大杯,滿意!
今日又同朋友黎旺角食劉一手喇!

叫左杯菠蘿沙冰解辣,唔會太甜,大大杯,滿意!