2019-09-26 79 浏览
日本風真擋都擋唔住,先係尖沙咀行完唐吉軻德店,再係附近食個日本燒肉晚餐,十級享受!鹽香牛舌首先當然要點最愛既牛舌,果然無令我失望,好彈牙爽身,如果想香口d可以燒耐少少,配埋檸檬汁,啖啖充滿牛香。雞腿肉雖然鋪頭叫牛繁,但估唔到雞肉都咁出色,呢款係雞脾肉,食落好嫩滑彈身!雞皮仲可以燒到脆卜卜😋厚切牛肋條呢款牛肋骨都係必點,侍應哥哥好貼心幫我地燒埋剪埋,仲可以揀幾多成熟,我地喜歡7成熟,但食落都唔會痴牙,仲keep到肉嫩,重牛味!正!牛繁溫泉蛋飯呢款飯都係好有驚喜,如果鐘意食牛角飯既,呢款都一定鐘意,特式醬汁配埋紫菜同溫泉蛋,成個飯都好好味,要添多一碗!整體服務都好好(可能因為早到無咁多人),美中不足係個抽油氣機擋住對面朋友個樣,要側身傾計。

鹽香牛舌

雞腿肉