2018-11-23 52 浏览
朋友介紹荃灣有間正宗日式拉麵館,裝潢是日式風格,加上兩隻極可愛叮噹,都吸引唔少客人。我當然食地獄拉麵,因我喜歡食辣。湯低味道好特別,辛辣味不會搶去濃湯味道,如果你想再辣D,可以再加入七味粉。地獄拉麵都有好多配菜,有一隻溫泉蛋,好好食的,叉燒等。拉麵彈牙爽口,叉燒肉質嫩滑,都有正宗日式拉麵味道。雜錦拉麵$82,是濃郁豬骨湯低配有豬軟骨、蟹棒和半隻溫泉蛋等。湯低好好飲,拉麵和湯一起吃,真是回味無窮。小食方面,就選了日式章魚丸,面上灑上好多好輕盈片,食落仲係熱騰騰,一粒粒章魚煙靭彈牙。好食迷你甜薯,都係大家必吃食品。外面好難買到咁甜又軟身番薯。最後要一讚店員,好勤力有空時就幫每個客人添加茶水,又有禮貌。

迷你甜薯,都係大家必吃食品。外面好難買到咁甜又軟身番薯。

2018-11-20