朋友生日話想試下食素,上op搵到南昌呢間素食自助餐評價唔錯!位置超方便,南昌站一出就係v walk商場!疫症期間,除左量體溫之外,仲派發熊仔紙用來收納口罩,出去夾食物時一定要戴上透明手套,貼心又衞生👏🏻食物款式真係幾多!一系列的炸物就喺眼前,第一時間夾腐皮卷和炸饅頭先!!😍 當日靚湯係海底椰粟米湯,清甜足料!豆漿唔甜都唔錯!估唔到連日式蕎麥麵、胡麻醬豆腐都有,細細碟試下都幾好!上層仲有甜品添!小食有番薯仔、焗多士、枝豆、中華沙律、雲耳等等,但雲耳唔知係未撈勻定調味問題,無咩味~除此之外,仲有一盤盤的熟食、蒸包、茶葉蛋⋯ 每人送左一隻素鮑魚,遠睇外形真係呃到下人😆食落去似用菇類或者蒟蒻做成,口感彈牙,有驚喜!香港人鍾意食壽司,估唔到連素食都一樣跟上潮流!師傅做左好多款不同類型的壽司,賣相吸引,同樣沾上芥末同豉油一齊食,飽肚感大增!如果唔想太熱氣,可以清清地食下炒粉麵,銀針粉簡單用醬料炒過,味道有點似泡菜醬,幾入味!食完後問番朋友意見個個都話滿意,食到好飽!成功改變佢地當初覺得素食等於無野食的印象,哈哈😄

當日靚湯係海底椰粟米湯,清甜足料!豆漿唔甜都唔錯!

除此之外,仲有一盤盤的熟食、蒸包、茶葉蛋⋯

2020-07-10