2022-09-06 28 浏览
已经三年冇得去日本,思乡之情爆发,相信好多香港人同我一样,都好想返家乡😢 所以最近不断同朋友喺香港度揾日式嘅餐厅,俾我揾到依间位于将军澳篇会方嘅花乐🎊🥳餐厅嘅装修全部都系以日式和风来做主题,好有日本嘅味道,而且餐厅仲提供好多午市、下午茶同埋晚餐set🥣 超级抵食,仲可以好似去咗日本嘅感觉,各位伪日本妹一定要过嚟打卡食嘢🥰嘢食方便,我特别推介花乐卷同埋海鲜茶碗汤✨呢度嘅手卷同埋寿司无论米饭定系馅料都做到日本嘅水准🍣特别推介系海鲜茶碗汤,一上菜已经好精致,用个炉离热住,确保热辣辣送到你面前😚黑豚肉乌冬都系高水准嘅发挥,汤底唔系味精汤,好鲜甜,而且乌冬做到好弹牙,手工制作✨最后要梗系试埋甜虾、大虎虾、三文鱼腩刺身啦!超级鲜甜,用料上乘🎉

嘢食方便,我特别推介花乐卷同埋海鲜茶碗汤✨
黑豚肉乌冬