2017-02-13 641 浏览
每次黎到K11都见到好长既龙,之前朝早11点黎过一次但系无佢signature Soufflé pancake(因为太早未番货🤔) ,因为自己本身大爱pancake,所以系星期日下午决定黎一试,2点半既时间都唔太长龙,等左大约20分钟就可以入座,两个人叫左一个signature soufflé pancake 同特制French toast,另外叫左一杯水果茶(mango&Friends),我好奇问friends有d咩,佢话有菠萝,橙同士多啤梨,其实觉得有d怪不过之前饮过第二度既水果茶都不错所以就一试,而且我被佢那个圆圆的茶壶被吸引,落完单无耐个staff就过黎同我地讲因为souffle pancake 每次只会整指定件数而我地咁岩系第二水,所以要等耐d,我地只可无耐地同意,心谂souffle pancake要等耐d,咁French toast 应该会快d啦,点知都等左半个钟先到,我地坐既位置望住open kitchen.其实觉得佢制作时间太长先导致咁长既龙,因为食佢既野真系好快食完French toast 既presentation不错,拉糖丝拉到一个bird nest 咁,食第一啖
French toast 既presentation不错,拉糖丝拉到一个bird nest 咁,食第一啖,咬落去牛油味极重,要配上vanilla icecream食先可以沟淡佢,souffle pancake 系好souffle不过个人认为少感pancake原有既口感,mango and friends tea 同台式既好唔同,首先水果茶既水果好少,饮落去有药水味,可能因为热既芒果配茶,个人认为有样无实
French  Toast
Soufflé  pancake
Mango  &  Friends  Tea
2017-02-12
等候时间
30 分钟 (堂食)