2016-10-10 1754 浏览
乐厨,我光顾左5次,今次,系隔左一年先去。点解去5次食私房菜,我唔喜欢烦,食过觉得唔会太差,就去,加上有间房,可以约朋友倾计,尖沙咀又近大家。我系第一次写食评,有乜原因引发写,系想分享下,俾大家知道一些事。。。今次,我同男朋友请兄弟姊妹食饭,大家聚会,乐厨岩岩我谂起的一个地方。食饭前,我以whatsapp 方式订台,同何小姐一直沟通,讲明今次系请客。前一日,我以whatsapp 同何小姐讲人数有所更改,改为9位,我知当时已经好夜,我估都会冇人覆,点知系夜晚11点几得到回覆,话可以,何小姐仲系第二日回覆我多一次:您好!温馨提示:非常谢谢你预订今晚10月9日,(星期日)9位,$238/位套餐的晚宴,甜品默认是香芋丸,谢谢支持!🙏🏻😊时间:约7pm我们只收现金,谢谢!提提你~乐厨地址:尖沙咀漆咸道南119C号丰景大厦,8楼C室(入口开在:柯士甸路 永业大厦对面 请按门钟 请进)请通知相关朋友,谢谢支持!🙇😊乐厨/何小姐当天,当人齐时,开始食饭了,点知上的第一道汤上左十位,当时,我地觉得好奇怪,就资讯一位员工,距坚持讲我地系订左10位,之后我叫距问下个老板娘,姐系何小姐个家姐,距负责煮野食,
乐厨,我光顾左5次,今次,系隔左一年先去。

您好!
温馨提示:
时间:约7pm
我们只收现金,谢谢!
提提你~
请通知相关朋友,谢谢支持!🙇😊

乐厨/何小姐

当天,当人齐时,开始食饭了,点知上的第一道汤上左十位,当时,我地觉得好奇怪,就资讯一位员工,距坚持讲我地系订左10位,之后我叫距问下个老板娘,姐系何小姐个家姐,距负责煮野食,个员工拎番果碗汤。何小姐个家姐入到来,都系话我订左10位,当时,我请距问番距细妹何小姐,了解下当时情况,到家姐了解清楚,就话以为我地系十位,话今朝准备左条靓鱼,又话准备只大鸡,材料准备好了,我地唔知距想讲乜。

过左阵,距拎番碗汤入来,话整好左,叫我地饮多一碗,唔好哂,当时我地话唔要,个家姐仲系要放入来,因为系请客,搞到当时气氛好尴尬。

之后每次上菜,都系以10位计算,其中一位朋友话点解要迫我地食10人份量,因为好多我地都食唔到,仲坚持要上10位。另一个朋友话贵店屈我地收多一位钱,好过分。因为系请客,我同男朋友唔想搞到甘劳气。

到埋单时,成为2380即系收左10位价钱,果下我地真系好无奈,而其他朋友都觉得乐厨老屈我地,叫我show番whatsapp同个家姐对质,男朋友唔想烦,俾左2400即走人。

本来仲有几次聚会都系想去乐厨,依家的心情,系大失望,因为我发whatsapp 问何小姐,距话了解清楚再回覆,原来件事系甘复杂,要了解一日一夜都覆唔多,哈哈。。。
2016-10-09