2023-09-04
經過大圍圍方見到牛気新店開張,每次經過都人頭湧湧,好熱鬧!上星期決定去牛気打邊爐,提早晌手機取票,到差不多有位先過去,可以周圍睇下嘢先真係好方便!我哋叫咗人氣之選LV4澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛+海鮮放題,任飲任食90分鐘,午市惠顧仲可以每位減40元,湯底叫咗北海道昆布清湯&月見壽喜燒。火鍋配料除咗可以於手機下單之外,外面仲有多款蔬菜及丸類,夏日限定的海帶結、黑木耳、大丁苦瓜;仲有熟食及多款飲品,醬汁亦是自取,全部可以任飲任食,最吸引係全線牛気推出馬來西亞榴槤甜品系列,一定要留肚食甜品火鍋未到先食啲熟食,有魚蛋、豬手、炸物外,仲有關東煮,非常多款式。最讚係澳洲穀飼黑安格斯牛,用北海道昆布清湯涮10秒,超有牛味!SRF美國極黑牛雖然無澳洲穀飼黑安格斯牛咁重牛味,但係一樣夠淋夠香!另一推介手機下單的脆鯛魚片,好有魚味又脆口,Order咗幾轉!大蝦大大隻幾新鮮又爽口最後食埋榴槤炸彈、榴槤雪條同芒果糯米飯作結尾,大滿足!
最後食埋榴槤炸彈、榴槤雪條同芒果糯米飯作結尾,大滿足!