2020-02-15
今日老公帶我食好西,特登走去大角咀,食佢強烈推薦既文華雞飯。當晚我地6點就到達,客人唔多,門口位置放左消毒搓手液,非常貼心。我地各嗌左一個白雞飯同燒雞飯套餐,另加錢轉脾,套餐好豐富,有湯有菜有飯,唔洗等好耐d野食就一次過上齊,醬料係放喺枱面上俾客人自行取用,十分方便。首先襯熱試一試個肉骨茶,雖然係隨餐附送,但俾料都幾大方,有廋肉、菇同埋豆卜,湯濃味而唔咸,胡椒味比藥材味突出。油飯偏軟淋,油香十足,單獨食都可以食哂成碗。至於主角海南雞,好嫩好滑,肥廋剛好,連皮食都冇問題,燒雞個皮就再香口d,同埋切得大舊d,加上冇骨,大大啖咁食非常滿足。簡單菜心同樣好食,去一去油飯既油膩感,成個套餐配搭完美,又可以一次過食到海南雞同肉骨茶,推薦。